15.8.05

Ueno Koen

Decidim passar el matí de diumenge (31/7) al parc Ueno. L'any 1864 el parc va ser el centre de les lluites produides com a conseqüència de la reforma imperial on va perdre el poder el cla Tokugawa. El resultat va ser que Ueno es va convertir en el primer parc públic de la ciutat.

Impressionant avinguda de Cirerers/Sakures

A banda del popular Zoo de Tokyo i d'una gran concentració de museus (sala de cultura de Tokyo, museu de les Arts Occidentals, de la Ciència...) Ueno és un lloc de descans i recolliment. Una mena de parc de la Ciutadella de Barna (amb el millor i el pitjor de la ciutat, suposo que ja ho enteneu). El més maco és la gran avinguda de Sakura (cirerers, vaja) en la que, cada primavera, nombrosos japonesos surten a veure l'espectacle (impagable) dels cirerers en flor. A sota hi dinen o prenen té o sake i gaudeixen de l'experiència.

Temple Toshogu

Amagat entre els sakures també hi ha alguna que altra sorpresa com el temple shinto Toshogu. Es tracta d'una preciosa, però pràcticament abandonada, construcció d'estil xinès de l'any 1651. Destaca la seva el vermell de la fusta així com les restes daurades del que, en una altra època, devia ser un temple bastant important.

Camí de llanternes històriques i pagoda de 5 pisos al fons

Al temple s'hi accedeix per una impressionant avinguda plena de llanternes rituals que, segons s'indica al paper informatiu que t'entreguen amb l'entrada, són un dels tresors nacionals de l'època Edo (quan Tokyo era la capital). Paral·lelament es pot veure a mà dreta una pagoda de 5 pisos que també pertanyia al complexe templari de Toshogu però que ara ha quedat dintre del mur del zoològic.

Entrada al temple Toshogu

La veritat és que fa una mica de pena trobar-se un lloc tan abandonat a una ciutat que, fins ara, ens havia sorprés per la seva cura dels detalls i la eficàcia, entre altres coses, del servies de neteja. Una llàstima tenir tan abandonat un paratge tan encantador. Per més mostres, vegeu l'interior del temple:

Interior del temple Toshogu

El temple Toshogu és un dels paratges més encisadors de Tokyo!!!

Gran pagoda a Ueno

El parc Ueno també posseix, quasi com d'amagat, un gran pagoda budista una mica cimentosa i gris però d'estil hindú.

Torii d'entrada al petit santuari shinto Mini altar amb dues mini kitsune(guineu) protegint l'entrada

Al costat de la Gran pagoda també trobem un petitíssim temple shinto, no mencionat a les guies. Una simpàtica avinguda de toriis ens convida a endinsar-nos per descobrir diverses escales descendents que ens traslladen al centre del santuari. Un altar protegit per dues guineus (kitsune) ens van cridat l'atenció. És un lloc mini però molt encantador. No ha anat malament visitar el parc Ueno, tenint en compte que no hem vist ni el zoo ni els museus. Però quan tornem a Japó ja ha els visitarem!
Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?