11.7.05

Hashi



D'aquí a tres setmanes estarem fent el ridícul davant els 30 milions de japonesos que treballen cada dia a Tokyo gràcies al nostre estil poc o gens armònic de fer servir els hashi, altrament coneguts com palillos, aquesta curiosa eina que fan servir els orientals per jalar. Conscients de que la situació és extremadament crítica, ens hem posat a fer un curs intensiu d'emergència que consisteix en mirar de pescar qualsevol cosa amb els palillos que la família ens va regalar per Nadal i que formaven part d'un d'aquests kits orientals que també porten dos bols i dos tu-y-yos, tot plegat molt zen. Ara semblem el protagonista de Karate Kid, el recordeu? aquell que per aprendre karate es passava el dia caçant mosques amb els palillos. Per sort a Internet, que hi és tot, hi hem trobat unes instruccions sobre com agafar els palillos i, de passada, una llista de coses que no s'han de fer amb ells. Per exemple:

S'han d'agafar per un extrem i no per la meitat
Quan no es fan servir o un cop has acabat, s'han de deixar davant teu amb les puntes mirant a la teva esquerra i sense apuntar a qui tinguis al davant, que es pot ofendre.
No s'han de clavar en el menjar, sobre tot a l'arròs, perquè es veu que això és un ritual que es fa en els funerals i clar, a la taula queda lleig.
No li pots passar menjar a un altre comensal amb els teus palillos, pel mateix motiu. Costa d'imaginar, però es veu que en els funerals uns es passen als altres els ossos del cos (!!) que ha passat per la cremació amb uns palillos.
No s'ha de llençar menjar amb els palillos (amb la forquilla i el ganivet també queda lleig fer-ho, oi?). Personalment, encara que ho intentés crec que no en seria capaç, si en prou feines puc afagar tres o quatre granets d'arròs!
No s'ha de jugar amb els palillos i no s'han de fer moviments estranys a l'aire. No s'especifica quin tipus de moviments es consideren "estranys".
No s'han de moure els plats ni els bols amb els palillos.
No s'assenyala res ni a ningú amb els palillos.
Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?