28.7.05

Konichiwa des de Tokyo

Salutacions des de Tokyo!
Despres d'un llarg viatge de mes de catorze hores (amb les corresponents estones d'espera al aeroports), i despres de superar tots els tramits d'immigracio i d'haver deixat que ens registrin les maletes, per fi hem posat els peus a Toquio. La primera impressio que ens hem emportat de la ciutat ha estat al metro, on si, ens hem embolicat bastant, pero ens n'hem ensortit i hem estat capac,os d'arribar al Shiba Park Hotel, que es des d'on us escrivim. El teclat no te accents i l'ordinador no ens accepta la camera, aixi que aquest es un post a mig acabar (ja penjarem les fotos en un altre moment), pero no voliem passar sense deixar constancia de les nostres primeres impressions despres d'un dia llarguissim que ha culminat aquest vespre amb una impactant visita a la zona de Ginza, que te la fama de ser el lloc del mon on el metre quadrat es mes car, i ja pot ser a jutjar per la quantitat de botigues de marca, de llums de neo i de "pijos" nipons que s'hi veuen. Un altre impacte son les nombrossissimes pantalles gegants que emeten publicitat i programacio i que creen una especial banda sonora a aquesta ciutat tan extranya. A Shimbashi hem enxampat una mena de festivalet musical en la que noies vestides amb quimonos cantaven una mena de canc,ons folcloriques japoneses i que han estat molt aplaudides pel public autocton concentrat a la plac,a, basicament senyores grans i molts "salary men", aquells treballadors tallats tots ells pel mateix patro -traje amb americana i camisa blanca- i que literalment ocupen tots els carrers, restaurants i metros de Toquio. Tambe hem tingut un primer contacte amb la gastronomia autoctona local, pero d'aixo en parlarem en una altra ocasio.
Comments:
Avui, a El País, al suplement EP3, surt un reportatge sobre l'estil 'decora', creat per les adolescents del barrio tokiota de Harajuku entre 1997 i 2002, del que crec que en vam parlar l'altre dia al vespre, no?
Link:
http://www.elpais3.com/
 
Konichiwa, nihongo no kurasu (Clase de japones)

Kono "kekki" wa ikura desu ka - Que val aquest "pastis"? (canvieu pastis per el que vulgueu i ja sabeu preguntar que val)
Sono "borupen" wa ikura desu ka - Que val aquell "llapis"?
Wakarimasendeshita - No ho he entes.
ichi - un
ni - dos
san - tres
yon - quatre
go - cinc
roku - sis
sichi/nana -
hachi- vuit
kyuu - nou
juu - deu

(Perdoneu els accents pero tinc problemes amb l'ordinador)
(Si voleu saber alguna cosa, us faig classe rapida)

Sayonnara, mata ne - Adeu, "hasta luego"...jejeje
 
Bueno nos alegramos que esteis bien aqui en mataro todo igual se han acabado las santes y alejandro no le han acabado de convencer los petardos XD en fin por lo menos no lloro demasiado en la playa casi na y en el parque central la lola salio corriendo on el alejadro en brazos casi no los alcanzamoss bueno espero sigan disfrutando de Tokyo y nos cuenten mas acerca de la comida bueno!!

o genki de, soretewa mata.

Paolita
 
Estic fent un treball sobre Tokyo (barris, nombre d'habitans, parcs i zones verdes, monuments, museus, carreteres, curiositats...), em podrieu dunar informació si us plau? Gràcies.

mireia_2610@hotmail.com
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?