10.8.05

Asakusa Kannon

L'entrada del temple amb el famós fanalet gegant

Comencem la marató de visites del dia 29/07 al temple Sensoji o d'Asakusa (reconstruit el 1950, després del seu enderrocament durant la II Guerra Mundial), un dels pocs llocs tokiotes que entren en la clàssica defició de "turístic". Es tracta d'un temple budista (tal i com indica la terminació "ji") que destaca per la seva espectacular porta d'entrada. La porta Kaminarimon (que es pot traduir com "del tro") suposa una retrobada amb el Japó més tradicional (el de les postaletes). Està construida tota de fusta i d'ella penja un dels fanals vermells més fotografiats.

Unes col·legiales japoneses passen per sota el fanalet

Un cop superada arribem a una gran avinguda que ens portarà fins la segona porta. El passaig (Nakamise dori) és molt agradable ja que hi ha molts botigues de productes típics (des de kimonos a màscares d'ultraman) fins pastissets o records turístics més dubtosos. Un conjunt agradable que ens guia cap el conjunt de temples.

Segona porta al final de Nakamise Dori complexe templari de Sensoji

El que més destaca a la gran plaça és la pagoda de 5 pisos i l'edifici negre principal, construits únicament amb fusta. L'estatueta més benerada és la Kannon, una representació del buda de la misericòrdia. Davant d'aquest edifici és habitual trobar gent resant i cremant incens.

oracions a Sensoji Reresentació de Buda a un jardí lateral

El conjunt, evidentment, impressiona si tenim en compte les experiències bladerunnerianes de la primera nit a Tokyo, però no és més que un aperitiu del que més endavant trobarem a Kioto. Després de visitar els diversos temples i cementiris tornem enrera, cap a la Porta del tro, i sortim per descobrir l'espectacular edifici de la cervesa Asahi dissenyat per Phillip Stark i que recorda un got ple d'aquesta beguda. A la gent de Tokyo no els agrada però és una de les propostes arquitectòniques més originals que l'Espai Isidor ha vist mai.

El mega got de cervesa de Phillip Stark
Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?