19.8.05

Del mar a la taula (sense passar pel foc)

Netejant el peix Preparant les caixes per traslladar-lo Com devia ser el peix sencer?

Com que estàvem al Japó i volíem tastar el peix cru però ens volíem assegurar que fós totalment fresc, vam decidir anar al seu orígen: el mar. Bé, no ben bé el mar, no us penseu que vam anar de pesca pel Pacífic, sinó al lloc des d'on les 2.000 tonelades de peix i marisc que es pesquen diàriament es subhasten i distribueixen per tot Japó i part de l'Orient: el mercat de Tsukiji.

Gent amunt i avall de la llotja Hi ha 1700 paradetes

Inicialment, el mercat del peix (un dels més grans del món) estava ubicat a Nihonbashi però el van traslladar a la seva ubicació actual a Ginza després que el terratrèmol del 1923 i diversos incendis posteriors destruïssin l'original. Des de llavors, aquest mercat s'ha convertit en una atracció turística de primer ordre a Tokyo. Realment, és un espectacle únic veure en nerviós moviment els pescadors, els peixaters, els restauradors i els venedors, que netejen el peix, l'exposen, el venen en els milers de parades i el traslladen en unes petites carretes motoritzades que van amunt i avall d'aquesta impressionant llotja.

Perquè us feu una idea de les seves dimensions, diuen que hi ha 1.700 paradetes on més de 15.000 persones (restauradors, botiguers....) hi compren més de 450 tipus de productes del mar diferents.

Peixos i mariscs de totes mides i colors Sang i fetge

Un dels moments més espectaculars de l'activitat del mercat del peix es veu que és la subhasta de les tonyines. Això es fa sobre les cinc del matí i com que s'hi congregava tal quantitat de turistes que entorpien la feina dels pescadors, van decidir fer-ho a porta tancada. Però tot i això, només veure com les preparen per la venta, ja és tot un número...

Una tonyina I el peixater que la prepararà pel consum

Evidentment, al mercat del peix de Tsukiji vam trobar allò que buscàvem: el peix més fresc per preparar un sashimi com déu mana. Bé, tampoc el vam preparar nosaltres, sinó que vam entrar en un dels molts restaurants que hi ha en el mateix mercat, especialitzats en sushi i sashimi, sens dubte els plats més populars de la gastronomia japonesa.

Jess Wong en un dels bars de Tsukiji I el plat de sashimi que es va menjar
Comments:
Els japonesos es tornen bojos per la tonyina, des d'aquí s'envien moltes tones perquè el paguen molt bé (em sembla que a la pel.lícula Atun i Chocolate en fan referència)
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?