12.8.05

L'estació més transitada del món

Una gentada

Cada dia passen per l'estació de metro de Shinjuku aproximadament dos milions de persones, el que la converteix en l'estació més transitada del món (tot i que per dimensions només és la segona més gran).

Lost in translation

Orientar-se a Shinjuku és complicat, no ens hem d'enganyar, però no tant a l'hora de trobar la línia que necessites, que estan força ben indicades en anglès i amb un codi de colors i símbols. El més complicat a Shinjuku és encertar amb la sortida correcta ja que aquesta estació té un total de... 18 sortides!!!!!

L'entrada principal a l'estació de Shinjuku

Heu de pensar que el districte de Shinjuku és una de les zones importants de Tokyo ja que a la part oest hi té la seva seu el govern municipal de la ciutat -el Tōkyō Tochōsha, també conegut com a "Tocho"-, que està ubicat en un espectacular edifici planificat per l'arquitecte Kenzo Tange i que sembla la façana de Notre Dame de París en versió ciber.

L'Ajuntament de Tokyo

Per arribar a l'Ajuntament vam atravessar un llarguíssim passadís subterrani ple de gent, restaurants i botigues, com un carrer qualsevol. A la planta 45 de l'Ajuntament de Tokyo hi ha un bonic mirador amb vistes a la ciutat (gratuït!!!). Si fa bon temps es pot veure el Mont Fuji, però generalment una mena de boirina provocada per l'espantosa humitat del Japó entela la visió. Tot i això, la vista és espectacular, oi?

Panoràmica de Tokyo des del mirador de l'Ajuntament Els gratacels en primer terme

Al voltant de l'Ajuntament, una espectacular zona de gratacels que tenyeixen Shinjuku oest d'un apagat to gris ciment.

Ciment... ...i vidre...i més ciment

La grisor dels gratacels de Shinjuku oest contrasta amb el color i la vida que hi ha a la zona est d'aquest districte, i on s'hi poden trobar molts restaurants, sales de pachinko i centres comercials, així com petites botigues de discos.

Shinjuku est Cartells de botigues a Shinjuku est

Passejant pels carrers de Shinjuku vam captar una imatge força habitual, la de les dones que es protegeixen del sol amb umbrel·les. La protecció solar arriba a extrems tan salvatges que moltes dones també van amb màniga llarga o, en el seu defecte, amb uns guants llargs com els de Gilda. I a les bicicletes porten uns guants enganxats al mànec...

Protegint-se del sol a Shinjuku
Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?