17.8.05

Yokohama



Després de passejar i sorprendre'ns pels carrers d'Harajuku decidim canviar una mica d'escenari. Agafem els Japan Rail en direcció de Yokohama (una línia que ja coneixíem perquè ens va acostar la l'entranyable Kamakura).

La història de Yokohama és ben curiosa: ha passat de ser el petit poblet pesquer costaner veí a Tokyo a esdevenir la segona megaciutat del Japó. De fet, juntament amb la capital formen la major concentració urbana del món (que podria arribar ben bé als 30 milions d'habitants si tenim en compte ciutats properes com Chiba i kawasaki entre d'altres).

Landmark Tower

Yokohama es va convertir a partir de l'any 1853 en el port d'entrada d'occident durant molts anys, i avui encara continua essent la capital marítima amb una destacada zona portuària. La nostra entrada a la ciutat la vam fer des del barri de Minato Mirai 21, la zona amb alguns dels edificis més espectaculars del país. Entre ells destaca la Landmark Tower, la construcció més alta de Japó amb 296 metres d'alçada (molt lluny encara dels 508 m. de la Taipei 101).

Edifici en forma de vela

Al seu costat trobem altres edificis ultramoderns de totes mides, formes i colors, entre els que crida l'atenció un amb forma de vela de vaixell. Espectacular!!! Molt a prop també hi ha les instal·lacions de Cosmoworld, un enorme parc d'atraccions dominat per una inmensa nòria situada al costat del mar envoltada per una muntanya russa de color rosa. En fi, diversió assegurada!

Vista de Minato Mirai 21

A prop de la Landmark Tower encara descobrim un magnífic vaixell exposat. Es tracta del Nippon Maru, una nau que va estar en activitat fins a començaments dels anys 80 i que els japonesos s'estimen molt perquè va servir per repatriar els soldats participants a la II Guerra Mundial. Als seus peus es celebra una fireta super hippie amb gent que es ven objectes personals útils o inútils (segons com es miri).

Imatge del Nippon maru entre els gratacels glurps!!!

Deixem Minato Mirai, conscients que encara no hem explorat tota la zona. Però és que el regal de la tarda encara estava per arribar: Chuka-gai, també conegut com el barri xinès -o Chinatown- de Yokohama. Tota una experiència si tenim en compte que és el segon barri xinès més gran del món (fora de la Xina, està clar).

Porta principal del barri xinès de Yokohama

La Chinatown de Yokohama està plena de botiguetes de records xinesos i de restaurants amb tota mena de mandonguilles farcides, entre altres coses, d'aleta de tauró. També trobem paradetes de castanyes torrades (a l'agost!) i fanalets, enormes portes decorades, dracs i nombroses famílies japoneses que "estiuegen" el cap de setmana a la "petita xina". Per fer passar la gana menjem un potent pa de gambes, enormes panets farcits de carn i batuts de coco amb tapioca. Deliciòs. Tota una experiència pels sentits i per nosaltres que descobrim mil·lers de coses noves cada dia al Japó (i a la miniXina).

Carrer del barri xinès

Per cert, que Yokohama és la darrera ciutat que Phileas Fog va visitar de Japó abans de dirigir-se cap a San Francisco. Nosaltres l'abandonem per tornar a Neotokyo.

Drac
Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?