10.7.06

Menjar a Dotonbori

Benvinguts dotonbori, el carrer on l'espectacle és el menjar!!!



Osaka es reinventa, un cop més, arribada la nit. Els grisos i desgastats carrers de la ciutat brillen amb milers de colors. I res millor que visitar el famos carrer dotonbori, un paradís culinari osakès. Es tracta d'un allargat carrer paral·lel al canal del mateix nom que està travessat per un dels ponts més famosos de la ciutat, l'Ebisu. A l'altre costat del carrer, l'espectacle total, una quadrícula de carrers coberts per un porxo on es pot menjar ramens, takoyakis, okonomiyakis o altres especialitats de la gastronomia japonesa o bé, comprar tota mena de records cutre-turistics.



Un dels menjars més típics del carrer, pel que cal entaular-se i no tenir pressa, és el cranc. N'hi ha nombrosos restaurants que ofereixen, cuin a de totes les formes possibles, aquest producte. És fàcil saber on trobar-los... Ho endevineu?
(només cal que mireu les fotos del restaurant Kani Doraku i el seu frontó)

Image hosted by Photobucket.com

A mig carrer es pot trobar un dels elements més reproduits al merchandasing de les botigues d'Osaka. Es tracta del pallasso de Kuidaore que, segons ens informa la guia, significa menjar fins caure reventat, una habilitat especial dels habitants d'osaka. I és que no hem d'oblidar que a aquesta ciutat no dominen ni la pressa ni la trepidància de Tòkyo. Bé, doncs, a menjar i a veure!!!



Una altra de les coses entretingudes per fer a l'hora de sopar, és observar l'actitud dels vianants. Aquests carrers semblen, una mica, els principals de ciutats com Calella o Lloret de MAr. Japonesos de totes les parts del país, gent tranquil·la, reposada, alegre... tots a punt per menjar fins reventar. Unes hores més tard descobrirem aquest mateix personal una mica més alimentats i, molts d'ells, una mica més borratxos, agafats, cantant i altres símptomes inesperats en aquest Japó que estem intentant conéixer una mica més.
Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?