6.7.06

Osaka-jo

El castell d'Osaka
El popular castell d'Osaka (Osaka-jo) és una de les atraccions de la ciutat. Tot i haver estat reconstruit al llarg del segle XX, data de 1575 de l'època de la reunificaicó del país.
La veritat és que si no s'ha vist cap castell històric (com per exemple el de Nagoya o el d'Himeji, cèlebre per sortir a algunes pel·lícules de Kurosawa) l'estructura no deixa de sorprendre. Els castells "a la japonesa" són molt diferents als europeus. El conjunt sembla una enorme torre que creix de forma piramidal destacant, per sobre de tot, l'enorme i altíssima base de pedra sobre la que s'enlaira la construcció.
Els exèrxits invasors, en cas de superar les altes muralles que envolten el castell a un radi de 100 i 200 metres (dobles muralles) ho teniem difícil per escalar una enorme paret vcertical que no tenia cap entrada.



El castell és i el seu recinte amurallat són, ara, un bonic parc ple de turistes i on s'orgnitzenb actes de tota mena. Nosaltres vam visitar la ciutat tot just abans d'una mena de festival musical d'estiu per adolescents i vam poder comprovar tota la infrastructura de l'event.
Encara que l'interior del castell és completament nou i no permet conéixer com estaven distribuïdes les seves dependències, val la pena visitar-lo perquè hi han instal·lat un museu d'història de la ciutat amb mapes, il·lustracions i documents reals d'èpoques remotes que són molt interessants. També hi ha armes i alguns invents. Un conjunt d'andròmines que fan entretinguda la visita.



Però també és interessant pujar a dalt de tot per gaudir de les esplèndides vistes de la ciutat. Descobrireu que és l'únic moment en que contempleu Osaka sencera i no un conjunt de nuclis connectats a travès de la línia del metro (inconnexos per la ment del turista!).
Encara una mica desorientats, descobrim zones com Namba, Umeda o la coneguda Jitenno. El panorama és espectacular: inmmensos gratacels, grans zones residencials, enormes estructures de pavellons esportius, parcs... Quin vertígen!!!



A cadascuna de les cantonades de les teulades principals hi podem veure un peix daurat, una mena de carpa protectora de la construcció que fa, aproximadament, tres metres d'alçada...
Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?