5.7.06

Shin sekai i la torre d'Osaka



El viatge als passats anys 70 comença Shin Sekai. Passat el "susto" dels budes necròfils, arribem a una zona tremendament desfasada i desnaturalitzada. Es tracta del barri de Shin Sekai que significa, segons les guies, el Nou Món Meravellós. Edificis de ciment gris, brossa i decadents botigues i paradetes situades al voltant d'una gran torre de ferro.
Es tracta de la torre Tsutenkaku, que va ser construida als anys 50, una època en la que era la més alta de Japó i del continent. Ara el més estimulant que es pot fer al seu peu és menjar unes boletes de pop (deixarem les alçades per més endavant!!!)



Per ser sincers, és mitja tarda i intuïm que la zona deu tenir més marxeta cap a la nit. Shin Seklai sembla, de nou, el gran triomf de les compres i les llums de neó (aquí descobrim com són els carrers de Blade runner de dia, quan el protagonista fa la migdiada!). Els carrers adjacents a la torre estan plens de botiguetes, bars i restaurants. Però també hi podem trobar un petit parc d'atraccions (Festivalgate) en el que destaca una muntanya russa percebuda entre els edificis més alts.



Shin Sekai és un barri popular. Com comprovarem que és una tònica general a Osaka, aquí les dues activitats principals són les compres i el menjar de tota mena de platets al carrer i als milers de restaurants distribuïts per tota la ciutat.
Un passeig per la zona és entre curiòs i extravagant. Un cambrer ens confon per portuguesos i intenta que passem dins del seu bar, els iaius japonesos juguen al go a nombrosos establiments, decoracions de fanalets i flors de plàstic guarneixen cada encreuament, cada carrer. Més enllà veiem el pas alçat de les vies del metro.... però no hi havia una muntanya russa per aquí?



Però el que més destaca als carrers de Shin Sekai és la gran presència de fanalets amb forma de peix globus, n'hi ha tents que s'ha generat una espontània competencia per veure qui el fa més gran (com el de la foto que quasi ocupa tot un encreuament).
El fugu (peix globus) és una de les especialitats culinàries del barri i, per extensió, d'Osaka. També és un animal carregat de verí i per tant la seva ingestió és molt arriscada (però risc és el que sobra aquesta ciutat, seu dels yakuzas!!!). Però tranquils que hi ha uns cuiners especialitzats (amb títol, eh!) en buidar de verí totes les vísceres del peixet i en preparar-lo de moltes maneres. Nosaltres, però, vam decidir no tastar-lo.
Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?